Kolumne

Korona kaže, kako odvisni smo od šolskega sistema

20.11.2020 / 06:10 Komentiraj
Za učinkovito šolanje na daljavo je potrebno precej več, kot premore povprečna družina. Pa ne samo v materialnem smislu.

V korona časih lahko kar tekmujemo, kaj se nam zdi najbolj hudo, ko ostajamo doma. Nedvomno je hudo, če ne moremo videti bližnjih sorodnikov v domu ostarelih ali če ne moremo k vnuku ali otroku. Hudo je, če z ostajanjem doma tvegaš zaprtje lastnega podjetja ali se celo zavedaš, da v resnici izgubljaš službo. Razlogov je cela množica. Četudi bi optimisti našli tudi kaj pozitivnega v tej situaciji.

Vse, ki imajo otroke, pa najbolj zaznamuje šolanje na daljavo, pa če obiskujejo osnovno ali srednjo šolo ali že hodijo na fakulteto.

Prepričana sem, da so učitelji naredili velik korak od prvega vala in v jesenskem zaprtju izkazali precej večjo pripravljenost. Osredotočajo se na to, da je treba pri šolarjih ohranjati kondicijo, zato večinoma sledijo kurikulumu.

Enako velja za študente, ki so se v pomladnem valu spopadli s kruto resničnostjo, saj smo jih profesorji preveč obremenjevali, morda celo bolj kot v offline študiju. Skrbeli smo za njihovo

»Prepričana sem, da so učitelji naredili velik korak od prvega vala in v jesenskem zaprtju izkazali precej večjo pripravljenost.« — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE