Revija

Korona kače in lestve. Nekdo zmaga, nekdo izgubi.

2.4.2020 / 06:05 Komentiraj
Če se iz tega ne bomo nič naučili, nam tudi cepivo ne bo pomagalo, da preživimo kot civilizirana, humana in svobodna družba.

Ko mi je pred dnevi urednik predlagal, naj za naslednjo kolumno napišem nekaj vtisov, kako korono preživljamo v Franciji, sem okleval. Najprej zato, ker v trenutkih, ko podobne izkušnje — pogosto še v bistveno težjih, dramatičnih in nevarnih okoliščinah — preživlja ves svet, opisovanje lastnih dogodivščin lahko izpade arogantno. Veliko beremo o tem, v kako težkih pogojih dela zdravstveno osebje v nekaterih delih sveta, še posebej v Italiji. In prav je, da beremo. Poleg njih ima v današnjih časih več štofa za pisanje kolumen od mene vsaka prodajalka v trgovini, vsak poštar, policist, smetar, šofer, vsak zaposleni v domovih za ostarele — vsi tisti, ki nam večini omogočajo, da se lahko v relativnem udobju zapremo v svoja domovanja in počakamo, da se ta nočna mora enkrat konča.

Drugi razlog za oklevanje glede pisanja o korona virusu je ta, da se za razliko od mnogih, ki jim sledim na družbenih omrežjih, nimam za strokovnjaka za epidemiologijo. Od

»Kače in lestve igramo ure in ure in prišlo mi je na misel, da je igra v bistvu prispodoba časa, ki ga živimo.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE