Kolumne

Korona in kurikulum: Šola na daljavo je znanje od daleč

19.10.2020 / 06:10 Komentiraj
Pouk na daljavo je šola po internetu. Digitalizirani, distancirani, demotivirani pouk. To ni šola v pravem pomenu besede.

Kot staršu dveh osnovnošolcev v zadnji triadi mi ni všeč, da bodo učenci od 6. razreda naprej spet imeli pouk na daljavo. A kaj hočemo, tako pač je. Očitno je to nujno zlo. Ne najbolj nujno in ne čisto zlo, ampak vseeno. Del vsega tega sranja.

Prijaznimo se z vsem, da ne bo morda še huje. Zahajanju v lokale se ni težko odpovedati, nakupovanje v trgovinah je mogoče zreducirati na minimum, osebne stike omejiti, znati ceniti in prakticirati samotnejše oblike rekreacije ali brezdelja in prostega časa. Vsemu se lahko prilagodimo. Če se le hočemo. In če mislimo, da moramo.

Ampak pouk na daljavo … Bojim se, da bo to pustilo najbolj neprijetne in daljnosežnejše posledice. 

Digitalizacija

Pouk na daljavo je v bistvu šola po internetu. Digitalizirani in distancirani, pa tudi demotivirani pouk. To ni to. Ne šola v pravem pomenu besede, as we knew it. To je pouk s pomočjo video konferenc. To je skeniranje in/ali uploadanje domačih in

»Ko so otroci med prvim lockdownom hodili v šolo na daljavo nekaj metrov, so mnogi, premnogi starši ugotovili, da to ni hec.« — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE