Kolumne

Konvoj slovenske svobode na avtocesti v apatijo

17.2.2022 / 05:10 Komentiraj
Jezni in nezadovoljni samo še rutinsko, po narodnem defaultu. Tej pregovorni, ne nujno preveč škodljivi slovenski disfunkciji.

Janševa vlada ima srečo, da je nazadovanje pandemije padlo v predvolilni čas in da bo lahko do volitev počasi in postopoma odpravila nekaj najbolj in nekaj najmanj zoprnih ukrepov. Čeprav smo se na ene in druge navadili, nam bo to kljub vsemu dobro delo.

Mnogi bodo zasluge za to naključje pripisali vladi. Ali pa bodo bolje razpoloženi pozabili, da so za ukrepe, ki smo jih morali dati skozi — in ki niso bili vsi brez veze in prestrogi — obtoževali prav vlado. Ali ji celo odpustili, ko bo vse to enkrat mimo.

Pa vendar: kam so se poskrili protestniki, antivakserji, antimaskerji, antitesterji? Kam je izginil Stevanović? Kje je major Troha? Kje kolesarji? Kaj se dogaja ob petkih popoldan na ljubljanskih (in drugih) ulicah in trgih? Kako je mogoče, da ljudje, ki obsesivno, sistematično in kontinuirano dajejo vedeti, kaj si mislijo o družbenih zadevah, to kar naenkrat nehajo početi?

Meni samemu se to zdi antiklimaks. Res je, da ne vem, kaj sem pričakoval. Še enega...

”Če smo se težko privajali na novo normalnost, se tudi na staro normalnost ne bomo privadili nazaj čez noč.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE