Rubrike

Kontra/Nacionalni interes (3.) | Hotelov nam ne bo nihče nikamor odpeljal

5.3.2022 / 05:10 Komentiraj
Okej, država je poslušala narod in uveljavila predkupno pravico do Yorkovega deleža. In kaj zdaj? Kaj se bo spremenilo? Nič.

Po včerajšnjem tekstu urednika rubrike Marka Crnkoviča in ekonomista dr. Bogomirja Kovača danes preberite prispevek ekonomista dr. Jožeta P. Damijana. Naslednji teden sta na vrsti še direktor in glavni urednik Časnika Finance Peter Frankl in antropologinja dr. Vesna V. Godina.


Vedno sem imel težave z nacionalnim interesom, opredeljenim z lastništvom gospodarskega subjekta. Natančneje, opredeljenim z lastništvom podjetja, ki ni naravni monopol in ne opravlja infrastrukturne dejavnosti. Običajno je šlo za poskus natega s strani posameznikov, da bi se izognili regulatorju tržne konkurence. Če gre za nacionalni interes, konkurenca in možnosti zlorabe tržnega položaja pač “niso pomembni”. Boško Šrot nam je nato vsem pokazal, da so bili naši strahovi več kot upravičeni.

Histerija z nacionalnim interesom

Pri zgodbi o podržavljenju Savinih hotelov na Bledu, v Prekmurju in na Obali gre za podobno zadevo. Nekomu je v interesu, da te hotele obvladuje, zato je zagnal...

”Verjamete, da bo SDH zagotovila dodatna sredstva za investicije? Da bo omrežje, ki obvladuje Savo, sposobno pripraviti resen strateški poslovni načrt? In da bo nato pristalo na svojo zamenjavo? Jaz ne.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE