Kolumne

Kontra (8.): Zdaj pa naj vsi deležniki RTV vsaj malo popustijo. Pa bo.

26.11.2021 / 05:10 Komentiraj
Konfrontacija med vodstvom, Programskim svetom in novinarji RTV se mi ne zdi brezizhodna. Brezizhodno je samo zaostrovanje.

Da iztek tokratne edicije rubrike Kontra, posvečene problematiki RTV Slovenija, časovno sovpada s predvidenim sprejetjem programsko-produkcijskega načrta za leto 2022 — ki ukinja, spreminja in preprogramira nekatere oddaje — in z burnimi novinarskimi pomisleki glede tega, celo s protesti, je na žalost neslano naključje. Je pa zaostritev obenem priložnost, da kot urednik za konec serije problem še tem bolj urgentno poantiram.

Vsi avtorji se strinjamo, da ima RTV Slovenija težave. Zlasti Televizija Slovenija. Vsak od nas te težave vidi po svoje in jih obravnava iz svojega zornega kota. In to ne samo nas sedem in ne samo teh težav. Verjetno bi se našlo še marsikaj, če bi imeli čas in prostor za tako dolgo publicistično nadaljevanko.

Kredibilnost, sprejemljivost

Zadeva je komplicirana na več nivojih. Vodstvo RTV vidi dva problema: finančnega in problem prenizke (ali domnevno prenizke) gledanosti. Novinarji in uredniki pa vidijo vsebinski problem, če ne celo...

”Vodstvo RTV vidi dva problema: finančnega in problem prenizke (ali domnevno prenizke) gledanosti. Novinarji in uredniki pa vidijo vsebinski problem, če ne celo političnega.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]

NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE