Kolumne

Kontra (6.): BBC in “občutek izdajstva” v prijateljevi vili v Marbelli

25.11.2021 / 05:05 Komentiraj
Skoraj stoletno poslanstvo BBC — “obveščati, izobraževati, zabavati” — še velja. Kako je pa z nepristranskostjo do politike?

Kontra je rubrika o aktualnih temah, ki jo za Večer ureja urednik Fokuspokusa Marko Crnkovič. Tokrat je namenjena problematiki RTV Slovenija.


Ali je res, da so si vse nesrečne države podobne, vsaka srečna država pa je srečna po svoje?

Predstavljajte si, da se je predsednik vlade ravnokar vrnil z dopusta v vili svojega prijatelja v Marbelli. Tega prijatelja je sicer po porazu na volitvah imenoval v zgornji dom parlamenta in za državnega sekretarja na ministrstvu za zunanje zadeve. Lastništvo vile, ki jo lahko najamete za 25.000 funtov na teden, pa je organizirano takole: uradno je njen lastnik malteško podjetje v lasti podjetij, registriranih v davčni oazi na Otokih Turks in Caicos, ki jih upravlja neka švicarska firma za “celostno upravljanje premoženja”. Toliko o tem.

Poleg tega je vlada tega premiera lani vzpostavila “VIP progo” za milijonska naročila za nabavo zaščitne in druge medicinske opreme za obvladovanje širjenja kovida. Dostop do nje so imeli skoraj...

”Ali je res, da so si vse nesrečne države podobne, vsaka srečna država pa je srečna po svoje?”

NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE