Rubrike

Kontra (3.): Karkoli več kot Janša in Nejanša bo na volitvah že napredek

25.12.2021 / 05:05 Komentiraj
Kdo lahko prehiti SDS? Če sodimo po trenutnih raziskavah, ima tak potencial stranka SD. A ta potencial je lahko samo navidezen.

Tokratno Večerovo rubriko Kontra, ki jo ureja urednik Fokuspokusa Marko Crnkovič, posvečamo volitvam 2022. Po včerajšnjem uvodnem tekstu urednika in predvčerajšnjem komentarju publicista in urednika Portala Plus Dejana Steinbucha danes preberite razmišljanje družboslovnega informatika, raziskovalca javnega mnenja in soustanovitelja družbe Valicon Andraža Zorka. V torek sledi še prispevek sociologa, v časih LDS ministra in pozneje Zaresovega poslanca in predsednika DZ dr. Pavleta Gantarja.


Dvakrat se je že primerilo, da relativni zmagovalec volitev ni uspel sestaviti vlade. Leta 2011 je to bil Zoran Janković s svojo listo, leta 2018 pa Janez Janša z SDS. Medtem ko je Jankoviću spodletelo pri pogajanjih z drugim novincem tistega sklica parlamenta — (Gregorjem Virantom (DLGV) —, pa Janša zaradi zaveze levosredinskih strank o nesodelovanju z SDS ni imel pravih možnosti že v izhodišču.

Položaj po volitvah 2022 utegne biti podoben. Zelo verjetno je, da...

”Da le ne ostanemo zaciklani z Janšo proti Janši.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE