Rubrike

Kontra (2.): Fašisti in komunisti izkrivljene realnosti

24.12.2021 / 05:05 Komentiraj
Desnica na oblasti počne, kar se ji zdi. Levica v opoziciji pa misli, da bi morala biti ona na oblasti, saj da ji to pripada.

Tokratno Večerovo rubriko Kontra, ki jo ureja urednik Fokuspokusa Marko Crnkovič, posvečamo volitvam 2022. Po včerajšnjem uvodnem tekstu urednika danes preberite komentar publicista in odgovornega urednika Portala Plus Dejana Steinbucha. Jutri in v torek sledita še razmišljanji družboslovnega informatika, raziskovalca javnega mnenja in soustanovitelja družbe Valicon Andraža Zorka in sociologa, v časih LDS ministra in pozneje Zaresovega poslanca in predsednika DZ dr. Pavleta Gantarja.


Le mirno kri

Kljub številnim napovedim o pomembnosti, celo prelomnosti prihodnjih parlamentarnih volitev je pametno ohraniti mirno kri. Večji del družbenega nezadovoljstva, ki se je v času pandemije še okrepilo, je bodisi podedovan iz tranzicijskega obdobja ali pa izvira iz značajskih lastnosti trenutne vladajoče koalicije. Lahko bi celo trdili, da je neotesano, pogosto celo žaljivo komuniciranje spremenilo vladni kabinet v krdelo slonov, ki so zašli v trgovino s porcelanom.

Javnost je...

”Si predstavljate 'antijanša koalicijo', v kateri bi bilo recimo osem strank?!”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE