Kolumne

Kontra (2.): Čudež, da RTV Slovenija sploh še funkcionira

18.11.2021 / 05:10 Komentiraj
Nočem vsake poteze RTV pričakati na nož. Niti dajati potuhe slabim odločitvam in potezam, ki jih že dolgo vlečejo isti ljudje.

Kontra je rubrika o aktualnih temah, ki jo za Večer ureja urednik Fokuspokusa Marko Crnkovič. Tokrat je namenjena problematiki RTV Slovenija.


Kot je nedavno izjavil Lado Ambrožič, eden od redkih res znanih nekdanjih obrazov in urednikov RTV Slovenija, je zgrožen zaradi nizke gledanosti dnevnoinformativnih oddaj Televizije Slovenija. Toda zakaj potem še vedno obstaja želja po obvladovanju nečesa, kar gleda tako malo ljudi? Zakaj taka bitka za nekaj, kar vsaj v enem delu politike dojemajo kot dinozavra preteklosti? Kot nekaj, kar je obsojeno na propad in kar je po njihovem popolnoma neverodostojno? Zakaj, ko pa imajo te vsebine TVS oz. RTV — tako imenovanega mainstream medija — vedno manj gledalcev, bralcev, obiskovalcev?

Mainstream mediji

O vplivu in pomenu medija danes ne odločajo samo njegovi ratingi. O tem odloča tudi odmev teh prispevkov na družabnih omrežjih in obiskanost spletnih strani. Nizki gledanosti TVS je torej treba prišteti še obiskovalce njihovih...

Tomaž Perovič: ”Mediji niso in nikoli ne bodo objektivni poročevalci o dogodkih. Objektivnost poročanja je popolna neumnost.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]

NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE