Kolumne

Kontra (1.): Za in pro RTV Slovenija

17.11.2021 / 05:10 Komentiraj
Odpovedati se RTV bi se mi zdelo renegatsko. Nezaslišano, kot če bi se odpovedal državljanstvu, da ne rečem nacionalnosti.

Kontra je rubrika o aktualnih temah, ki jo za Večer ureja urednik Fokuspokusa Marko Crnkovič. Tokrat je namenjena problematiki RTV Slovenija. V naslednjih dneh preberite še druge avtorje.


Rad bi napisal kaj spodbudnega in optimističnega o RTV Slovenija, pa ne morem ali vsaj ne znam — razen tega, da sta tako javni radio kot televizija zame vedno bila in bosta tudi ostala moja prva izbira. Odpovedati se RTV Slovenija bi se mi zdelo renegatsko. Nekaj tako nezaslišanega, kot če bi se odpovedal državljanstvu, da ne rečem celo nacionalnosti.

Ja, problem RTV Slovenija je tudi identitetni, kulturni problem, problem slovenskega samozavedanja. Ampak ker ima uboga nacionalka — z radiem vred, a zlasti televizija — cel kup urgentnejših problemov, si bom ta aspekt prihranil za posladek.

Vse je relativno

In kateri so ti problemi, povzeti v enem odstavku?

Gledanost TVS pada. Zaradi skromnega oglasnega izplena in po mnenju nekaterih prenizkega prispevka je v RTV v finančni krizi. (Nič...

Zdenko Kalin: Deček s piščalko.

NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE