Kolumne

Konglomerat Konektivistov: Domača naloga za volilce gibanja Povežimo Slovenijo

4.2.2022 / 05:10 Komentiraj
Kaj pa, če SDS + NSi + POS dobijo manj kot 46 glasov, KUL + Golob + POS pa več. Kdo bi se s kom skonektal? Kdo snedel besedo?

V sredo so se zbrali ustanovitelji gibanja Povežimo Slovenijo in podpisali sporazum o sodelovanju na volitvah. Pri tem pa so dali vedeti, da so tudi stari obrazi lahko novi obrazi — in obratno.

Bogu bodi potoženo, da alternativni desničarji ali prijazneje rečeno konservativci, ki se sami deklarirajo kot povezovalna sredina, izpadejo veliko bolj simpatični, celo že skorajda normalni v primerjavi s trdo, trmasto desnico tipa SDS in NSi. Vsaj v primeru, če jih vidiš na kupu in to skoraj prvič, ko še imajo tremo in ne znajo dobro premostiti diskrepance med tem, za kar se imajo, in tem, za kar jih imajo zunanji opazovalci.

Združevanje na domnevno zmerni, neradikalni desnici spremljam z mešanimi občutki. Optimist v meni vidi v konglomeratu SLS, Nove SLS, Konkretnega, Zelenih Slovenije in Novih socialdemokratov za mnoge, premnoge nepozabni in neponovljivi Demos. Pesimist v meni pa v tej nostalgiji za dobrimi, starimi časi vidi zgodovino degradacije slovenske desnice.

Na lepem...

”Že mogoče, da je gibanje Povežimo Slovenijo voda na mlin trdemu jedru desnice. In že mogoče, da si nekateri med njimi, ki so že zdaj zraven, obetajo perpetuiranje političnih preužitkov. Toda zadeva morda ni tako preprosta in enoznačna.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE