Kolumne

Komunikacija je vodenje. Kakistokrati pa tega ne vejo ali nočejo vedeti.

10.10.2021 / 06:10 Komentiraj
Nikoli doslej se nismo v Sloveniji toliko pogovarjali o komuniciranju kot zdaj. Vlada pa nič. Kot da komunikacija nima veljave.

Z aktualno vlado se nam ne dogajajo samo slabe stvari. Teh je sicer res občutno več kot dobrih, a nekaj smo se v tem mandatu od njih le naučili — kar sploh ni slabo. Mogoče bo to spremenilo naša življenja na bolje. Ko seveda ne bo več korone in ko ne bo več te vlade. 

Recimo to, da bomo boljši komunikatorji.

Kar nam daje ta vlada, spremljamo vsak dan, odkar so marca lani stopili skupaj tisti in takšni, za katere takrat nikoli ne bi mislili, da bodo postali politični zavezniki.

Prav zaradi te garniture danes spoznavamo, kako pomembna je komunikacija. Ne samo to, katere besede izbirajo — za pogovor, za pisno sporočilo, za izjavo v živo, za tvit —, temveč tudi, kakšni bodo jezik sam, ton, pa govorica telesa, obraza, oči, rok. Govorimo namreč vedno, četudi ne z besedami.

Pogovoriti se moramo o komuniciranju

Nikoli doslej se nismo v Sloveniji toliko pogovarjali o komuniciranju kot zdaj. Vsak pogovor o politiki z običajnimi ljudmi na cesti pripelje do izražanja...

John W. Gardner: “Če bi moral imenovati le eno vsestransko orodje za vodenje, bi bila to komunikacija.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE