Kolumne

Komu pripada prihodnost? Anonimnim psihopatom ali otrokom za okolje?

1.10.2019 / 06:10 Komentiraj
Svet še vedno komandirajo kravatarski starci, a odrešiteljsko agendo za leve intelektualne populiste določajo najstniki.

Greta Thunberg je seveda najbolj znana najstniška okoljska aktivistka, vendar še zdaleč ni edina. To je trend in fenomen. Otroci so za okolje. Svet še vedno komandirajo kravatarski starci — no, belopolti moški srednjih let —, toda dobronamernostno in odrešiteljsko agendo za leve intelektualne populiste določajo najstniki.

In s tem ne mislim samo tisočev in tisočev osnovno- in srednješolcev, ki se udeležujejo podnebnih štrajkov celo v Sloveniji, kaj šele tisoč- in tisočkrat toliko njihovih vrstnikov po vsem svetu.

Ne. Na svetu je vedno več podobnih, četudi od Grete manj znanih in eksponiranih mladih (cheer)leaderjev, ki se zavzemajo za zmanjšanje emisij toplogrednih plinov in ogljičnega odtisa itd. itd.

Fenomen otrók za okolje pa tudi ni edini. Fenomen je tudi idolatrija in infantilizacija aktivistov,

»Na svetu je vedno več podobnih, četudi manj znanih in eksponiranih mladih (cheer)leaderjev kot švedska šestnajstletnica, ki se zavzemajo za zmanjšanje emisij toplogrednih plinov in ogljičnega odtisa itd. itd.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE