Kolumne

Komu ali čemu — če sploh — bo pomagal PR trik Pahorja, Janše, Zorčiča, Kovšce?

20.3.2021 / 06:10 Komentiraj
Cepljenje štirih jezdecev apokalipse slovenske politike pred kamerami je bila tudi zgovorna in zabavna predstava sama zase.

Načeloma, ampak res samo načeloma podpiram propagandistično javno cepljenje tako imenovanega državnega vrha. Da so Pahor, Janša, Zorčič in Kovšca iz svojega protokolarno prednostnega impfanja hoteli narediti PR šov, jim ne zamerim.

Nisem pa povsem prepričan, da bo njihov zgled dosegel zaželeni učinek. Resda me pa tolaži misel, da si s predsedniki delim pobožno željo, da bo gesta kaj pomagala.

A kakorkoli že, za misel dneva razglašam včerajšnjo izjavo — v bistvu oksimoronično — sicer ne preveč intelektualnega predsednika Državnega sveta:

“Če je dobro za ljudi, je dobro tudi za oblast. In obratno: če je dobro za oblast, je najbrž dobro tudi za ljudi.”

Cepljenje štirih asov slovenske politike pred kamerami pa je bila tudi zgovorna in zabavna predstava sama zase.

Zaloška 29

Prvo, kar mi je padlo v oči, je bila zanimiva dvoranica, kjer so predsednike inokulirali. Pojma nisem imel, kje bi to lahko bilo. Ker se nobenemu medijuni zdelo potrebno omeniti...

Oksimoron Alojza Kovšce: “Če je dobro za ljudi, je dobro tudi za oblast. In obratno: če je dobro za oblast, je najbrž dobro tudi za ljudi.” — [Fotografija: Robert Balen/Večer]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE