Kolumne

Kolumna je kolumna. Ampak there’s no such thing as a FREE kolumna!

11.1.2022 / 05:10 Komentiraj
Žanr TV kolumne obstaja. Gre samo za to, da Areh dokaže, da tudi Studio City ni nedotakljiv za njegovo novometlarsko avtoriteto.

Mi kolumnisti se med seboj ne nujno cenimo, vendar kljub temu držimo skupaj, če je treba. Zato se kot oče slovenske kolumnistike čutim dolžnega povedati par kritičnih misli o kolobociji, ki je nastala z napovedano domnevno ukinitvijo televizijskih kolumen v Studiu City na TVS.

Ne zgodi se vsak dan, da bi medij skenslal kolumnista, kaj šele, da bi isti medij skenslal več kolumnistov hkrati. Še bolj redko pa se zgodi, da kolumnistov pravzaprav sploh ne skensla, ampak jim samo odtegne honorar. In to z obrazložitvijo, da v bistvu niso kolumnisti, ampak komentatorji (ki jim honorar kdo ve zakaj ne pripada). Nakar na Kolodvorski Sorboni za večjo prepričljivost še hitro naredijo doktorat iz teorije novinarskih žanrov!

No, kolumnisti smo ponosni, da si naše delo (načeloma) zasluži naročnikov honorar, medtem ko si ga komentatorjevo delo (včasih) ne. Vedno smo se imeli za nekaj več.

Predvsem pa si ne pustimo vzeti svojega žanra.

Viri: SSKJ in Google?!

Valentin Areh, v.d....

”Honorarje za kolumniste Studia City je Areh ukinil zato, ker je z nekakšnim dekretom sklenil, da so samo komentatorji, ne pa neke mnenjske celebrities, ki bi jim za sončenje pod žarometi morali še plačevati.” — [Fotografija: Matija Stepišnik/Večer]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE