Kolumne

Ko lahko demokracijo reši le Erjavec … Daleč smo prišli …

10.12.2020 / 06:10 Komentiraj
Erjavec se ni vrnil zato, da bi postal minister v Janševi vladi? Seveda ne. Vrnil se je zato, da bi postal predsednik vlade.

Po eksperimentu z Aleksandro Pivec, ki sem mu še v času, ko se je velik del slovenske javnosti nad njo navduševal, napovedovala slab konec, je imel DeSUS samo dve možnosti: najti novega voditelja z avtoriteto in rutino, ali pa na čelo ponovno pripeljati Erjavca.

In ker prva možnost zaradi odsotnosti primernejšega kandidata ni uresničljiva, stranki ni preostalo drugega, kot da prosi Erjavca, naj se vrne.

Erjavec je rešiteljsko funkcijo seveda sprejel. In to ne prvič. Vendar drugače kot v preteklosti.

Razlika je najprej v tem, da DeSUS na naslednjih volitvah ne bo prestopil parlamentarnega praga, če stranka ne bo rekonsolidirana. In drugič, Erjavčeva vrnitev je vrhunec njegove politične kariere. Dejstvo, da so ga kot rešitelja zdaj sprejeli in priznali tudi tisti, ki si jih je naredil za sovražnike, daje Erjavcu izjemno moč in

»Razlog, zaradi katerega bi KUL lahko onemogočil Erjavčev vzpon na vrh slovenske politične hierarhije, so predvsem težave, povezane z velikimi egi voditeljev strank, povezanih v tej združbi.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE