Kolumne

Ko jebe glasbene urednike. Muzka se itak vrti sama.

2.3.2021 / 06:10 Komentiraj
Ne more bit vsaka budala muzkontar, niti DJ ali glasbeni urednik. Vsaka budala lahko ima samo svoje mnenje. Ker demokracija.

Glasba. Ena izmed tistih vej umetnosti, na katero se spoznamo vsi. Seveda se ne, kot tudi ne na umetnost in književnost, ampak občutek imamo, da se spoznamo. In ta občutek je tako močan, da smo se pripravljeni v tem imenu prepirati na socialnih omrežjih s popolnimi neznanci.

Ne govorim o osebnem okusu. Ta je seveda popolnoma legitimen in bi bilo tudi nepošteno nekoga soditi po tem, kaj posluša. Presenetilo bi vas, koliko inteligentnih, razmišljujočih ljudi posluša pofl, kakršnega je sposoben sproducirati nek Werner.

Glasbo dojemamo zelo različno. Nekdo potrebuje nek umetniški presežek, da zadovolji svoja notranja hrepenenja, drugim pa je glasba samo za zabavo. Po načelu, da je spevno in da se nekaj rima.

Ampak če pustim ob strani akademsko glasbo — klasiko, jazz in kar je še takih zahtevnejših žanrov — in se skoncentriram na popularno glasbo, je prav fascinantno, kako zaničevani so s tem povezani poklici.

Mizar in

“Ne vem, zakaj folk tega ne šteka. Glasbeniku je glasba in igranje poklic.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE