Kolumne

Knof odpade, gate ostanejo: Kako in zakaj nisem postal svetnik RTV Slovenija

24.4.2020 / 06:05 Komentiraj
Pristranskost in neobjektivnost RTV Slovenija me res motita. Pa ne zato, ker bi sam imel drugačne svetovnonazorske poglede.

Odločil sem se, da vendarle post festum napišem par stvari v zvezi z mojo kandidaturo — in neizvolitvijo — v Programski svet RTV Slovenija.

Kandidaturo je vložil moj delodajalec, ki se ukvarja s »spodbujanjem komunikacije«, jaz sem s kandidaturo samo soglašal.

Mladino je grabila panika, še preden je bila moja kandidatura vložena. S svojo namero sem bežno seznanil Bojana Požarja, on pa je na Twitterju razširil novico. Anarhična in s feminizmom podžgana Mladina se je zakadila vame, ker se me boji kot hudič križa.

V mojih Butalah — namreč Trbovljah — bi rekli, da sem na torkovem glasovanju Mandatno-volilne komisije DZ odpadel kot knof od gat. Kot sem sam pričakoval, sem dobil okroglih 0 glasov — z besedo: nič.

Ne levi ne desni ne sredinski

Ne gre za to, da me ne marajo ne levi ne desni: levi zaradi antifeminizma, desni pa zaradi mojega pro-NOB pogleda na zgodovino. Bolj gre za to, da glasovalni stroj poslanskih ovac pri dvigovanju rok deluje utečeno in kot...

»Med 62 kandidati bi lahko našli osem primernih.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE