Kolumne

Knjige pa pizze pa jointi na bone: Kle maš keš, ker znaš srat!

23.8.2021 / 06:05 Komentiraj
V čem je fora vavčerjev? “Alo, raja, kle mate bone, pejte kupit vse knjige od Tereze Vuk.” Svašta. Kr naenkrat se keš tala.

Zadnje čase so frendi skoz viseli v eni pizzeriji. Ni mi šlo v račun, zakaj so kr naenkrat vsi lačni. Nabijajo tam kakšne pice z ananasom? In mi ko enmu retardu razložijo: “Ja, ker so boni, ne?”

Aja, to je tist, k sva jaz pa brat dala mami že letos in lani. “Ajde mati, privošči si kakšne toplice.” Jaz sem mislila, da je to sam za potovanja. Zdej pa vidim, da lahk hodiš po gostilnah in knjige kupuješ.

V čem je sploh fora teh vavčerjev? “Alo raja, kle mate bone, da greste nakupit vse knjige od Tereze Vuk.” Svašta. Kr naenkrat se keš tala. Zakaj? Ni mi jasno. In kdo bo na koncu plačal ves ta hec? Za ker kurac bi men država dajala keš za pizzo? En gre lepo na Hrvaško na morje in ko se s familijo vrača, si reče: “Banda od družine, pejmo zdej v ta prvo gostilno. Država časti.” Zakaj že? Kaj čem, če sem naivna. Nč ne štekam.

Kokr si dobr, tok boš prodal

In če se že lahk kupuje knjige, nej povem še neki. Nč nimam proti našim kulturnikom,...

“Zakaj bi država keširala moje pisanje? Da ne govorim, da v samozaložbi zaslužiš desekrat tok, kokr bi mi dala založba. Sam morš bit fucking Tereza Vuk.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE