Kolumne

Kmetavzarstvo jare gospode

30.6.2021 / 06:10 Komentiraj
Politikom (in gospem soprogam) ni bilo jasno, da ne gredo na vaško veselico. Ampak opravljat protokolarno službo na proslavo.

Verjetno poznate odrešilno moč prave besede. Dogaja se nekaj, česar ni mogoče poimenovati. Potem pa se naenkrat najde prava beseda, ki to poimenuje. In z njo občutek olajšanja, ko prej nesimbolizirano postane simbolizirano. Kar omogoči prav ta beseda. Nekaj dobi ime. In svoje mesto v svetu. 

Tako sem že leta iskala besedo za to, kar doživljam dnevno. Zamenjevanje učinkovitosti z znanjem. Napredovanja ne izkazujejo več znanja, ampak učinek. Kot v tovarni. Kdo naredi več. In več se izenači s kvaliteto. Razlike med kvaliteto in kvantiteto ni. So pa goljufanja glede objav. Vse vrste goljufanj pri habilitacijah. Habilitacije za to, česar ne delajo. Podarijo jim jih drugi, ki imajo o tem področju še manj pojma kot tisti, ki hoče habilitacijo iz discipline, s katero se ne ukvarja. Pozna jo še manj kot študent, ki je iz nje naredil prvi izpit. Oni sami namreč niso naredili niti enega izpita.

Kljub temu pa brez sramu sodijo o nečem, na kar se sploh ne

Ga. Tonin ni veliko zaostajala. — [Fotografija: Igor Napast]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE