Kolumne

Klin se s klinom zbija, metanol pa z etanolom

27.9.2022 / 06:05 Komentiraj
Skratka, alkohol je za nekaj časa odstranjen z mojega nakupovalnega seznama. Še čistila bom kupoval takšna, ki ga ne vsebujejo.

"Živemu človeku se vse zgodi" je le eden od zlajnanih rekov, ki se jih redno poslužuje moja že malo dementna mama. A vsaj enkrat je imela prav. Nikoli si ne bi mislil, da si bom z alkoholom reševal življenje. Alkohol vodi v pogubo, mene je pa rešil.

Začelo se je tako, da sva se s soprogo odpravila v petek zvečer na obisk k bratrancu. Za vsak slučaj — da ne bi česa zmanjkalo — sva vzela s seboj dva sixpacka piva. Jaz sem se ga lotil že po poti, ona pa ne, ker je vozila. Ducat pirov ni prav dosti za naše pojme, ker smo glede teh stvari kar v formi. Nesrečni bratranec pa res ni imel ne vem kaj na zalogi. Najavljen je bil še en model, ki da bo prinesel nekaj trave. Dobro, še par jointov, pa bo v redu.

Liker iz smrekovih vršičkov

Ampak hudič mi ni dal miru in tako sem šel stikat po omaricah, če se ne bi še kje kaj našlo. In najdem eno majhno flaško z neko čudno rjavkasto tekočino. Povoham — diši po smrekovih vršičkih. Najbrž kak liker. In si ga natočim...

”Izvedeli smo, da je primeru intoksikacije z metanolom najboljši antidot etanol. Torej navadni alkohol. In tega etanola je največ v piru.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE