Kolumne

Kinder, Küche, Kirche: Homofobija in mizoginija od Teherana do Tallahasseeja

27.9.2022 / 06:10 Komentiraj
Samozvanim in namišljenim, populističnim zaščitnikom otrok in družin se moramo zoperstaviti prav v imenu družine in otrok.

V ponedeljek, 19. septembra, je na sedežu OZN, tik pred začetkom letošnjega zasedanja Generalne skupščine, potekal državniški vrh z imenom Spreminjanje izobraževanja. Namen srečanja je bila potrditev politične pozornosti in podpore naporom, da bi z ambicioznimi in konkretnimi ukrepi posegli v krizo izobraževanja, ki stotisočem otrok po svetu, še posebej v državah v razvoju, onemogoča dostop do rednega in kvalitetnega šolanja.

Negativne posledice krize izobraževanja ne prizadenejo samo otrok, ampak so ključna ovira v družbenem razvoju in možnostih za hitro in učinkovito spoprijemanje z razvojnimi, ekonomskimi, socialnimi izzivi ter varnostnimi in okoljskimi grožnjami.

Ker pa je v zadnjem trenutku prišlo do spremembe v načrtih večine šefov držav in vlad, ki so jih v ponedeljek pričakovali v New Yorku, so glavno besedo na vrhu posledično imeli tisti, ki niso bili povabljeni na pogreb kraljice Elizabete.

Raisijeve "normalne družine"

Razpravo je v dvorani...

A man gestures during a protest over the death of Mahsa Amini, a woman who died after being arrested by the Islamic republic's ”morality police”, in Tehran, Iran September 19, 2022. WANA (West Asia News Agency) via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTYvia REUTERS
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE