Kolumne

Ker če bi se Pahor oglasil, bi pa Janša kao sam odstopil

11.9.2021 / 06:10 Komentiraj
Predsednik je naš zadnji garant stabilnosti. Njegova beligerentnost bi nas pripeljala v zadnji stadij politikantskega razsula.

Sinoči sem videl v poročilih, da so kolesarski protestniki zahtevali od predsednika Pahorja, naj se — citiram po TVS — sooči z njimi, prizna pomen ljudskega upora in se upre vladi Janeza Janše.

Voditeljica Dnevnika je navezala kontakt s poročevalcem s Trga republike z retoričnim vprašanjem: “Se je predsednik republike odzval?”

Seveda se ni. In le zakaj bi se.

Terjatve protestnikov sicer niso nerazumljive. Predsednikovo eksplicitno podporo zahtevajo zato, ker domnevajo, da bi s svojega imenitnega položaja dal njihovim stališčem in zahtevam večjo, po njihovih predstavah celo ultimativno težo.

Ker če bi se Pahor oglasil, potem bi se pa Janša kao res usral in kar sam odstopil.

Pahorja poskušajo spreti z Janšo. Janše s Pahorjem pač ne morejo. Janša za razliko od mnogih razume, da konfrontacija z zadnjim garantom stabilnosti v državi ne bi imela nobenega smisla. Niti ni nobenega razloga zanjo. Še posebej ne z Janševega stališča.

Nepredstavljivo, nerealno

Mislim,...

“Protestniki zahtevajo predsednikovo podporo, da bi s svojega imenitnega položaja dal njihovim stališčem in zahtevam večjo težo.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE