Kolumne

Kdo rabi takšno jesen? Pa novo leto tudi kar imejte, če bo takšno kot lani.

24.8.2021 / 06:05 Komentiraj
Nemiren, živčen in nič kaj optimističen. Tako kot večina tudi vsega naveličan in že kar malce apatičen. Veliko sreče vsem!

Pogled skozi okno mi na to deževno jutro, ko pišem te vrstice, pravi, da se bliža jesen. Nekaj podobnega mi pravi tudi termometer. Pa še Anja Rupel je na radiu. Čeprav imam rad poletja, tudi proti jeseni nimam nič. Jesen je letni čas za nove začetke. Novo šolsko leto, prijeten vonj svežih, pravkar natiskanih knjig in učbenikov, zvezkov, pa nov set svinčnikov, nalivnih peres in kar je še te krame.

Jeseni se po poletnih ponovitvah ponovno začnejo nove sezone zanimivih TV oddaj, pa nove sezone priljubljenih serij. Obeta se tudi cel kup filmskih premier, glasbeniki pa bodo od oktobra dalje manično izdajali nove projekte, računajoč na božično-novoletno mrzlico.

Procepilec

Jesen je tudi obdobje najbolj intenzivne rasti gob, kar je za nas, goboholike več kot vznemirljivo. Jesen v svojih prelepih barvah je tudi izgovor za nakup nove garderobe, s katero se potem postavljamo pred prijatelji in znanci — “lej, kok huda jakna” —, izgovor za nakup novih čevljev. Boš...

Tako so zgledal veseli december pred štiri leti v centru Ljubljane. Če se še kdo spomni … — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE