Kolumne

Kdo bo še bral in gledal ta nagravžni fake news vrtiljak?

20.5.2021 / 06:10 Komentiraj
Vprašanje za kretene: Po čem sklepate, da bi javna televizija morala predvajati integralen intervju z veleposlanikom Izraela?

Da je vlada iz solidarnosti do Izraela na svoji Bastilji poleg naše trobojnice z grbom Ferijalnog saveza Jugoslavije in modro-zlatega dodekazvezdja EU dala izobesiti še Davidov heksagram, je vznemirljivo znamenje (re)kissingerizacije ne samo slovenske bližnjevzhodne politike.

No, našega predsednika vlade bomo bolj resno jemali — tudi če se kot ponavadi z njim ne bomo strinjali —, ko bo Kurz posnemal Janšo in ne Janša Kurza.

Hvala bogu, da je vsaj Pahor spet modro pripomnil, da “ni naklonjen izražanju stališč države glede mednarodnih vprašanj z izobešanjem zastav drugih držav”, in nam vsaj malo pomagal iz zadrege.

Lokalno gledano pa je bila ta gesta na Gregorčičevi samo zdravamarija za latentni antisemitizem, ki ga včasih ne prav tiho propagirajo desničarski somišljeniki vlade. Za nazaj in za naprej.

Nj. eksc.

Še bolj zaskrbljujoč pa je namišljeni škandal z domnevnim cenzuriranjem izraelskega veleposlanika oz. intervjuja z njim, ki ga je kao zakuhala ali...

Da je vlada poleg slovenske in EU zastave dala izobesiti še izraelsko, je vznemirljivo znamenje (re)kissingerizacije ne samo slovenske bližnjevzhodne politike.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE