Kolumne

Kdaj bo TVS Eugenijo Carl končno po prstih?

24.3.2021 / 06:10 Komentiraj
Nikoli. Ker si z njo nabira simpatije in podporo publike, ki rada plača 12,75€ samo zato, da ni treba preklapljati na Pop TV.

Križarska vojna novinarke TVS Eugenije Carl proti domnevno lažni diplomi poslanca DeSUS Branka Simonovića je sramota za novinarstvo. Ker pa smo v medijih na žalost že navajeni, da nam mnogi, premnogi kolegi delajo sramoto, je to v bistvu največja sramota in problem za Televizijo Slovenija.

Bila bi blamaga za vsak medij, ki bi ne samo toleriral tendenciozne in senzacionalistične, včasih tudi za lase privlečene in z dejstvi skregane, kao breaking štorije, temveč bi se njimi celo promoviral kot avantgarda kritičnega novinarstva in zadnji branik resnice. Za javni servis pa še tem bolj.

Da Eugenija Carl že leta in leta kontinuirano in nemoteno proizvaja tak tabloidni trash, nevreden TVS, se mi zdi nepojmljivo. Več kot očitno je namreč, da to dela vsaj z odobritvijo, če že ne z odobravanjem uredništva.

Da je Janša ozmerjal Eugenijo Carl, ne pomeni, da je dobra novinarka. Ker ni. In ne bom tiho samo zato, ker jo je on

“Če še vedno ne štekate: da je Janša ozmerjal Eugenijo Carl s prostitutko, še ne pomeni, da je genialna novinarka. Ker ni.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE