Kolumne

Kasandrin scenarij: Kaj se bo zgodilo, če desnica izgubi na volitvah?

21.4.2022 / 06:10 Komentiraj
Za desnico bo poraz prevara. Ne bo se vdala. Borila se bo “do zadnje glasovnice”. Ustvarila bo mit ukradenih volitev. In potem …

Žal mi je, da se v torek zvečer nisem potrudil do Medvod na zaključno predvolilno konvencijo SDS. Rad bi enkrat v živo doživel tisto vzneseno, optimistično, enotno, srečno, pravičniško in domoljubno, na vodjo fokusirano desničarsko vzdušje. Mislim, da bi znal napisati odlično reportažo. Pa se mi odkrito rečeno ni dalo. 

Res pa je, da sem o dogodku dovolj izvedel iz posnetkov (odlomkov) mahljanja z rumeno-belo-modrimi zastavicami na televiziji, poročil v takšnih in drugačnih medijih in iz govora samega Janše, vestno ponatisnjenega — s pripombo, da “ni avtoriziran” — na spletni strani stranke.

Naj začnem pri koncu. Predsednik SDS je v grandioznem stilu zadnjega odstavka — ki se bo z zlatimi črkami zapisal v zgodovino slovenskega govorništva — med drugim rekel tudi tole: 

“Bojevali se bomo vse do zadnje preštete in preverjene glasovnice.”

Sprožilni moment

Da obramboslovec tipa Janša položi na dušo svojim strankarskim somišljenikom in...

”Zna se zgoditi, da bo poraženi Janša kuril privržence in jih ne čisto nehote — četudi ne direktno — šuntal k revoltu. Če se bo kaj nasilnega zgodilo, on s tem kao ne bo imel nič.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE