Kolumne

Kandidat od nikoder za nikamor: Zemmour in francoska patriotska buržoazija

27.10.2021 / 06:10 Komentiraj
Francija res še ni rekla zadnje besede. Vendar bomo še videli, kdo se bo na spomladanskih predsedniških volitvah zadnji smejal.

Konec septembra so se na demografskem vrhu v Budimpešti zbrali voditelji iz vzhodne Evrope in z zahodnega Balkana, z nekaj gosti od drugod — vsi zaskrbljeni v zvezi z družinskimi vrednotami. V Budimpešto je prišel tudi razvpiti francoski kolumnist in wannabe predsednik Éric Zemmour. Njegove reference glede privrženosti družinskim vrednotam je tik pred začetkom vrha na naslovnici obelodanil francoski tednik Paris Match s fotografijo, na kateri se Éric v morju objema z “zelo bližnjo svetovalko” Sarah Knafo, ki ni niti Zemmourjeva soproga niti mati njegovih treh otrok.

Sam sicer menim, da lahko odrasli med seboj in s seboj konsenzualno počnejo, kar jim paše — magari plezajo po žlebovih —, je pa vendarle dvolično, da takšni delijo moralne lekcije o družinskih in krščanskih vrednotah in zagovarjajo politične ideje, ki imajo s temi vrednotami zelo malo skupnega.

Bavbav “velike selitve”

Éric Zemmour v Franciji ni neznano ime. Pred razkritjem predsedniških...

“Zemmour, ki deluje kot britanski evroskeptik Nigel Farage, ki je hodil v šole, nagovarja predvsem elito ali — kot ji sam pravi — patriotsko buržoazijo.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE