Kolumne

Kakšna bo pa naša BBC po sto letih?

8.1.2022 / 05:05 Komentiraj
Izogibanje razpravi in ohranjanje statusa quo je pogubno. Odnos politike do RTV Slovenija niti ni najpomembnejše vprašanje.

Vstopili smo v leto, v katerem bo svoje prvo stoletje dopolnila najpomembnejša RTV organizacije na svetu, javni servis BBC. Jeseni bo 100 let, odkar so ustanovili British Broadcasting Corporation kot gospodarsko družbo, ki pa je po nekaj mesecih postala nekomercialna družba, kakršno poznamo danes.

A jubilej ni samo razlog za zadovoljstvo, temveč bolj kot kadarkoli prej zavedanje nujnosti sprememb, ki so potrebne, da ohranijo BBC kot ugledno medijsko blagovno znamko.

In kaj je tisto, kar ustanovitelji in izvajalci vidijo kot ključno za obstoj BBC in kar želijo na vsak način ohraniti? Rdeča nit ključnih dokumentov o prenovi BBC in redefiniciji njenega poslanstva sta nepristranskost in kredibilno novinarstvo.

Pravica do razpravljanja

V večini drugih evropskih držav in tudi v Sloveniji imamo pomisleke o nepristranskosti in kakovosti novinarstva na javni televiziji. Tudi v Združenem kraljestvu ni nič drugače glede BBC. Pripombe in razprave na račun njenega delovanja in...

”Količina avdiovizualne produkcije v svetu se enormno povečuje.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE