Kolumne

Kako strmoglaviti vlado Nacionalpopulistične slovenske tviteraške stranke?

11.2.2021 / 06:10 Komentiraj
S sendviči in radensko že ne. To so priljubljene teme samo za ozaveščeno, opozicijsko javnost. Vlade same pa se to ne prime.

Biti na tekočem s političnim dogajanjem v Sloveniji je podobno bedno kot spremljanje resničnostnih šovov à la Kmetija, Big Brother, Ljubezen po domače ali kako se že ta smetja imenujejo.

Razlika je v tem, da politične trivialnosti veljajo za nadpomembne in da se z njimi vsi skupaj ukvarjajo tako histerično, kot da so od tega odvisni obstoj države in demokracije.

Zadnja smešnica je anekdota s Hojsom, ki je ta ponedeljek peljal svojo mater na Hrvaško, vendar so ju hrvaški organi na meji zavrnili, ker nista mogla predložiti negativnega testa na korono.

Top news? Prej flop news.

Ampak s čim si mi belimo glavo? Čému posvečamo pozornost? Za kaj zapravljamo čas?

Zapleta na meji si Hojs ni izmislil, niti ga ni insceniral. Mu pa prav pride za odvračanje pozornosti od bolj bistvenih, resno

Gustave Doré (1832–1883): Portret Hieronymusa Carla Friedricha, barona von Münchhausna (1720–1797), 1862. Geslo na grbu pomeni (prosto prevedeno) “lažnivčeva resnica” ali “ lažjo do resnice”. — [Wikimedia Commons, javna domena]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE