Kolumne

Kako so iz dr. Brigite Skela Savič moralisti naredili trapo in zločinko

11.11.2021 / 05:10 Komentiraj
Pazite, kaj govorite in (re)tvitate. Danes se lahko za vsako figo znajdete pred strelskim vodom vladne in provladne garde.

Afera Brigita Skela Savič, ki jo desničarji že najmanj dva dni rolajo po Twitterju — in jo verjetno še bodo nekaj časa —, bi lahko šla mirno mimo nas. Ker se v bistvu ni zgodilo nič. Nič takega. Dogodek in škandal so iz tega naredili histerični desničarji. Namreč provladni politiki in vladi štango držeči mnenjski voditelji, pardon: infantilni influencerji.

Kaj je dr. Brigita Skela Savič sploh naredila? Oh, nič. Afirmativno je retvitala nek poziv na proteste ta petek na Prešercu.

Ja, in?

Obstajajo ljudje, ki proteste organizirajo. Obstajajo ljudje, ki se protestov udeležujejo. Obstajajo ljudje, ki proteste delijo na družbenih omrežjih. Na stotine, tisoče, desettisoče takih obstaja.

Potem pa ena gospa — ki je slučajno ravno članica SD in tako rekoč dohtarca — ponatisne na Twitterju plakat za petkov protest. In naenkrat cela drama, linč, mobilizacija, character assassination, napihovanje, pretiravanje.

Famous for being

”Kaj pa je reva naredila takega — razen da je stopila na žulj fanatikom političnega pljuvanja po tistih, ki razmišljajo drugače kot oni?”

NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE