Kolumne

Kako se nisem udeležil Pahorjevega posveta o RTV, a sem bil vseeno zraven

12.9.2020 / 06:10 Komentiraj
Nisem užaljen, ker nisem mogel biti tam — ampak pri najboljši volji ne vem, kaj hudiča so na posvetu o RTV počeli politiki.

Ko sem videl napoved Posveta pri predsedniku pod naslovom Kakšne spremembe potrebuje RTV Slovenija, da bo sodoben, kakovosten in politično nepristranski javni servis?, sem si v nasprotju z mojo staro navado, da se ne silim nekam, če me ne vabijo — ali tja, kamor ne spadam —, takoj rekel, da pa pri tem vendarle moram biti zraven.

Kontaktiral sem torej predsednikov Urad in se ponudil za razpravljalca — češ, kot star medijski maček pa že imam na to temo kaj konstruktivnega povedati.

Dobil sem odgovor, da mojo idejo in pripravljenost pozdravljajo in podpirajo, da pa jim seznam obvezno, po defaultu vabljenih ne omogoča, da bi vabili tudi samoiniciativne udeležence.

So pa mi predlagali, naj napišem za kakšno stran svojih iztočnic za debato, ki da bi jih lahko priložili gradivu za povabljene. 

In ker raje pišem kot

»Kontaktiral sem torej predsednikov Urad in se ponudil za razpravljalca — češ, kot star medijski maček pa že imam na to temo kaj konstruktivnega povedati.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE