Kulumne
#gzs #Luka Mesec #antifeminizem #feminizem
Kako in zakaj je Sonja Šmuc simbolno kastrirala Luko Mesca
Logo 27.10.2019 / 20.22

Mescu in z njim Levici (in levici nasploh) je priletel bumerang kot slaba karma nazaj v glavo. V zeleno, nezrelo betico.

Luka Mesec razlaga, da je Sonja Šmuc nanj kričala — kar pa resnici na ljubo tudi ni res.

Prejšnjo sredo se je na Kanalu A zgodil nekakšen dvoboj med Sonjo Šmuc z GZS, in prvakom Levice Lukom Mescem. Perverzno zrežiran izsek njunega dvoboja kroži po družbenih omrežjih. Napihujejo pa ga kronični ljubitelji kapitalizma — ali bolje rečeno: ljubitelji razlik med bogatimi in revnimi, ki domujejo pretežno na desni. No, tudi na levici jih ni tako malo, vendar se skrivajo.
Rdeča nit mojega današnjega pisanja ne bo toliko v tem, kdo ima prav in kdo ne. Ker se na davke in davčno politiko, posebej pa na mednarodne primerjave, ne spoznam dovolj. Pisal bom o tem, kako pokvarjene znajo biti sogovornice, namreč ženske ali bolje rečeno »moškinje« brez kančka moralne razsodnosti.
Pa obudimo spomine.

Siromašni bogataši

Lani novembra je Vesna V. Godina za spletno verzijo Delove revije Ona Plus napisala kolumno Od vladavine žensk do bogatih revežev. V njej je napičila prav dotično Sonjo Šmuc, ki je v Odmevih dejansko zgrešeno, da ne rečem poniževalno razlagala, da zaradi domnevno previsoke minimalne plače (700€) Slovenija postaja država »bogatih revežev«.
Šmucova, generalna direktorica Gospodarske zbornice Slovenije — kamor je prilezla po logiki modnih spolnih kvot —, nekakšna »alfa ženska« in ljubiteljica kapitalizma je bila nekoč (glej, glej!) izvršna direktorica Združenja Manager in članica Sveta za enakost spolov in posvetovalnega telesa za enakost spolov pri Evropski komisiji.
Zato se ne smemo čuditi, da je Vesna V. Godina v hitro umaknjeni (cenzurirani) kolumni, kritizirala ženske na vodilnih položajih: »Ženske na vodilnih mestih — z redkimi izjemami, ki pa jih v svoji okolici praktično več ne vidim —, [so] nevaren družbeni pojav.«
No, če bi jaz kot beli moški kaj takega napisal, bi me obesile za jajca. Pa saj tudi sem o tem pisal in bil pod pretvezo sovražnega govora cenzuriran. Na Facebooku sem bil blokiran že večkrat (vsega skupaj nekaj mesecev) in tudi na YouTubu nekajkrat umaknjen. Levi mainstream mediji se me na daleč izogibajo.
Sem pa zato napisal dve »prepovedani« knjigi: O spolu (2011) in Prvi spol (2019), v katerih govorim o »moškinjah«, ki znajo biti še kako pokvarjene in družbeno škodljive, če jim sistem to omogoči. Zato sem navdušen, ko vidim, da neka kredibilna ženska — v Sloveniji je to večinoma Vesna V. Godina — na račun svojega spola, torej žensk, zapiše kaj kritičnega.

Cenzura

Tako je pisala VVG v svoji cenzurirani kolumni:

»[Ženske na vodilnih položajih so nevarne] preprosto zato, ker lahko kršijo tudi minimalne demokratične standarde, ne da bi kdo trznil. Ker se lahko iz demokratičnih standardov in principov odkrito delajo norca. Najprej zato, ker ženska, ki vlada, stoji na mestu kapricioznega velikega Drugega. Torej na mestu moči, ki je po definiciji zunaj pravil. Zunaj Zakona. Kar nosilkam moči na takšnem mestu omogoča, da lahko delajo, kar hočejo. Tudi reči, ki so zunaj pravil. Ki kršijo pravila. Takšno njihovo ravnanje je namreč že všteto v samo mesto, ki ga zasedajo. In zato s takšnim ravnanjem ni nič narobe. Celo več: takšno ravnanje je pričakovano. In zelo malo je žensk, ki tega dejstva ne izkoriščajo, ko pridejo na mesto kapricioznega velikega Drugega. Ki se ne vedejo kot kapriciozni veliki Drugi. Ki torej ne izsiljujejo. Ne besnijo. Ne zavijajo z očmi. Ne grozijo. Ne uporabljajo tehnik čustvenega izsiljevanja. Itd. Ipd. Vse, ki jih lahko opazujem, svojo pozicijo moči realizirajo skozi zgoraj opisana vedenja. Grozijo. Jočejo. izsiljujejo. Pihajo. Zavijajo z očmi. Itd. Ipd. Te tehnike uporabljajo zavestno. Ker pač vedo, da jih lahko. In ker vedo, da drugi, posebej pa moški, na te tehnike nimajo učinkovitih odgovorov.«

Tako je pridigala Vesna V. Godina v svoji cenzurirani kolumni. In ravno Luka Mesec je ravno pred Sonjo Šmuc počepnil tako, kot vrla antropologinja opisuje v tem tekstu.

Etiketiran kot šovinist

Dotično kolumno Vesne V. Godina so na pobudo Delovih/Oninih oglaševalcev hitro umaknili. V klicarjenjih in pritiskih na Delo je menda prednjačila Ajša Šunjić Vodnik, še ena od faličnih žensk, ki se brez moralne razsodnosti lotevajo družbenih kontekstov. Profeministični pristopi k družbi so spodleteli in moteči zato, ker v resnici subvertno sesuvajo družbo in ji — posredno ali neposredno — nižajo aritmetično sredino prijetnosti življenja oz. sreče.
In o istih stvareh govorim že četrt stoletja tudi sam. Ker sem moški, sem etiketiran kot šovinist in izžvižgan, osovražen in izoliran tako rekoč iz vseh (pro)režimskih/levih medijev od Dela, Dnevnika pa do nacionalne RTV. Z izjemo Fokuspokusa me pogojno in občasno objavljajo samo še desni mediji.
Diskvalificiran pa sem tudi zato, ker sem beli moški in radikalno antifeminističen — pa ne samo latentno, temveč tudi manifestno. Olikana in obzirna zmernost je v teh profeminističnih časih povsem neučinkovita, neuslišana in zato brezpredmetna.

Mladci in mladenke

V soočenju v oddaji Svet na Kanalu A je Šmuceva Luko Mesca tako rekoč kastrirala. Ko je vdihnil, ga ni pustila do besede. Niti »avč« mu ni uspelo krikniti, tako perverzno ga je preglasila. Kaj takšnega si kot ženska ne bi smela dovoliti. Normalne, bontonizirane ženske to vedo, medtem ko so faličarke so pač bolj napadalne, kastracijsko preteče.
Po drugi strani pa je tudi Luka Mesec dobil, kar si zasluži — in njegova Manca G. Renko tudi. Le kaj je bolj ponižujoče, kot če ti neka naduta ženska kastrira moškega?!
Sonja Šmuc si je to dovolila, ker se je v objemu vseh teh funkcij in foteljev razvadila in misli, da ji je vse dovoljeno. Na Manci pa je, da svojo alfo zdaj brani pred muko simbolne kastracije.
Mescu in z njim vsej Levici — pa levici nasploh — je priletel bumerang kot slaba karma nazaj v glavo. V tisto njegovo zeleno, nezrelo betico. Izenačevanje spolov in ves ta anarholiberalni profeministični kontekst — enakost spolov pa te bolne fore —, ki ga furata ravno levica in Levica, je zdaj pokazal svoje gnile in mlečne zobe.
In prav je tako! Naj se ti levi mladci (in mladenke) končno nekaj življenjskega naučijo — četudi s konservativnim pridihom. Naj spoznajo, da sta spola različna. Naj se sprijaznijo, da je ženski Nadjaz šibkejši in da ne premore moralno razsodne moči, nujne za kulturni dialog.
Da ne bo pomote: tudi mnogi moški niso moralni biser.

NAROČI SE
#gzs #Luka Mesec #antifeminizem #feminizem
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke