Kolumne

Kako bo Janša rešil svojo kožo

29.4.2020 / 06:10 Komentiraj
Po aferi z zaščitno opremo tudi najbolj politično slepim postaja jasno, zakaj je Janša rabil Počivalška, Pivčevo, Tonina.

Stvari postajajo jasne. Tudi tistim, ki jim doslej niso bile. Bodisi zato, ker niso hoteli videti, za kaj gre. Ali zato, ker tega niso bili zmožni videti. Ali zaradi kakšnega tretjega razloga.

Čeprav razlogi niti niso bistveni. Bistveno je, da so se po začetni zaslepljenosti, ki jo je povzročila pandemija, stvari zdaj toliko umirile, da postajajo vidna prej nevidna ali slabo vidna dejstva. 

Prvič, vidno postaja, kakšne so slovenske možnosti po prvem valu korona virusa. To ni konec epidemije. Ampak začetek novega načina bivanja. Ki ga določajo dejstva, o katerih je pred dnevi govoril Ihan v Odmevih. Ihan je povedal, da ima Slovenija po prvi fazi pandemije dve možnosti: »biti otok« ali »drugi val epidemije«. To pomeni izbiro med notranjo svobodo brez zunanje svobode ali zunanjo svobodo brez notranje svobode.

»Biti otok«, kot je povedal Ihan, pomeni, da bi državo zaprli in s tem preprečili vnos virusa od zunaj, v državi pa zaradi nizke

»Po začetni zaslepljenosti vidimo, kakšne so možnosti po prvem valu korona virusa. To ni konec epidemije. Ampak začetek novega načina bivanja.« — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE