Kolumne

Kaj vse tej vladi ni jasno o koroni in Slovencih

18.11.2020 / 06:10 Komentiraj
Karkoli že si misli vlada o državljanih, dejstvo je, da jih ne more zamenjati. Če bo kdo zamenjan, bo to vlada. In to nujno.

Očitno ni več nobenega dvoma, da vladni ukrepi ob drugem valu korone ne delujejo. Če je to povedal celo brezpogojni zagovornik Janeza Janše in njegove politike, Slovencem tako ljubi predsednik Borut Pahor, potem je to verjetno jasno že vsem državljanom in državljankam Slovenije, da je stvar zavožena.

Vlada tega seveda ne priznava. In še kar naprej govori o uspešnem spoprijemanju s korono. A dejstva govorijo drugače. Da je Slovenija skupaj z Belgijo in Češko, ki se jim občasno priključi še Madžarska, med tremi oz. štirimi evropskimi državami z najslabšo korona situacijo, govori pač sámo zase. Tako kot procenti pozitivnih testov med vsemi testiranimi. Ko je bil slovenski procent okrog 30%, je bil v italiji okrog 9%. Včeraj je italijanski narasel na približno 18%, slovenski pa še vedno ne pade pod 25%.

Vlada ne razume, da je domačija že stoletja edina skupina, s katero se Slovenci identificirajo. Nikoli se niso

»Vlada ne razume, da ljudi ne bo mogla prepričati z zmedenimi informacijam, aroganco. Slovenci zahtevajo dogovarjanje. Nočejo ukazovanja.« — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE