Revija

Kaj vse lahko Alenka reče Marjanu (in/ali kako dolgo bo on še tiho)

25.9.2019 / 06:05 Komentiraj
»V vladi in koaliciji se moramo resno pogovoriti o vrednotah te vlade in te koalicije.« — Kaj res? No, dajte že enkrat …

Je Šarčeva vlada skorumpirana? Če smemo verjeti ministrici za infrastrukturo taiste vlade, je odgovor pritrdilen: Slovenijo vodi umazana politična klika lobijev iz ozadja — predseduje pa ji sam predsednik vlade in njen šef Marjan Šarec.

Bolj od te šokantne misli je škandalozno samo še dejstvo, da v državi ni novinarjev, ki bi takšno izjavo opazili in ustrezno ovrednotili. Ali povedano drugače: mediji niso v stanju reflektirati niti najbolj dramatičnih izjav, ki bi v vsaki razviti demokraciji sprožile buren odziv.

Koliko je na svetu predsednikov vlad, ki so pripravljeni mirno pogoltniti stališče podrejene ministrice, da načelujejo prodanim dušam?

Možnosti sta namreč samo dve: da Marjan Šarec molče pritrjuje Alenki Bratušek, kar pomeni, da je njena trditev točna — ali pa da ministrico povpraša, na čem trditev utemeljuje in jo sam argumentirano zavrne.

In ker nič od tega ni storil — morda zaradi ljubega miru —, ljudstvu sugerira, da je verjetnejša prva...

»Bolj od ministričine šokantne misli, da je vlada korumpirana, je šokantno samo to, da v državi ni novinarjev, ki bi takšno izjavo opazili in ustrezno ovrednotili.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE