Kolumne

Kaj vse je izbruhnilo iz nas med pandemijo

7.11.2021 / 05:10 Komentiraj
Ker še nismo na koncu tunela, ostaja odprto vprašanje: je kovid že razkril vse slabo v nas? Kaj vse še premore človeška narava?

Zdi se, da so dolgotrajne pandemične razmere v naši majhni deželi prebudile nekaj najslabših značajskih lastnosti, ki jih skriva človekova narava. Pohlep, prevarantstvo, nespoštljivost, nespoštovanje zakonov, zlobo … Upam, da ne gre za širok nacionalni pojav in vsesplošno željo po izigravanju vsega, kar je mogoče prefrigano obiti. Upam tudi, da so primeri, ki jih opažamo, samo majhen vzorec, in da jih bo družba zavrgla. S posamezniki vred, ki to počnejo. In brez milosti obsodila.

Ne samo na robu ali onstran zakona

Nevednež bi najprej pomislil, da lumparije na račun kovida zganjajo tisti, ki so že doslej hodili po robu zakona ali na so bili na drugi strani. A ni tako. To delajo tudi zaposleni v zdravstvu. Tisti, ki bi morali stati v prvih bojnih vrstah za dosledno spoštovanje ukrepov za omejevanje pandemije. Tisti, ki bi morali imeti humanost, spoštovanje etičnega kodeksa v zdravstveni oskrbi in negi v svojem DNK.

Kaj sta država in politika naredili, da bi v...

”Upam, da so ti primeri samo majhen vzorec in da jih bo družba zavrgla. S posamezniki vred, ki to počnejo. In brez milosti obsodila.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]

NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE