Kolumne

Kaj ti ni jasno, tati? Nauki rokenrol Škratkov iz Spodnje Šiške

17.6.2022 / 06:05 Komentiraj
Čeprav je delo strojevodje vsega spoštovanja vredno, se zdi tisti, ki pripelje karavano kamel od točke A do točke B, večja faca.

Pred leti mi je glasbenik in producent Janez Križaj povedal simpatično anekdoto. V studiu je imel skupino egipčanskih glasbenikov. Precej tradicionalna zadeva z nekaj sodobnimi primesmi. Priprave na snemanje so minile hitro, mikrofoni so bili postavljeni, slušalke na mestu in čas je bil za prvi komad. Rdeča lučka se prižge, bend štarta in dogaja se muzika. Vse super, od izvedbe do zvoka, tudi občutek je tisti pravi — samo na koncu se stvar malo sesede sama vase. Namesto da bi glasbeniki zaključili skupaj, bend razpade – kot da bi se nehali poslušati ali pa v ključnem trenutku pozabili pogledati drug drugega.

"Kako je bilo?"

"Super, res fino, samo zaključek bi bil lahko boljši."

"Kako to misliš?" Vodja zasedbe Janezova pripombe očitno ne razume. "Pridite poslušat, vam bo hitro jasno, o čem govorim."

In pridejo in poslušajo. Zadovoljno kimajo, medtem ko se komad razvija in dogaja. Res je vse tako, kot mora biti. Potem pa pride posnetek do konca. Janez čaka na...

”Kaj ti ni jasno, tati? A si pozabil, kaj je rokenrol?” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE