Kolumne

Kaj se v resnici dogaja s Petrom Prevcem in Ilko Štuhec?

28.2.2021 / 06:10 Komentiraj
Tavamo od ene novinarske ali psihološke ocene do druge, od njiju dveh samih pa ne izvemo ničesar. Vsaj ne pravih razlogov.

Šport me zelo zanima. Tekmovalnost je del mojega značaja. Četudi gre samo za izboljšanje katerega od lastnih rezultatov, je zmaga zame eden najlepših občutkov. Ob političnih in gospodarskih informacijah je šport prva naslednja stvar, ki jo dnevno spremljam in navijam. Na tekočem sem z vsem, kar se dogaja v naši alpski smučariji, pa pri skakalcih — vključno z dekleti —, biatloncih, tekačih. Tudi košarka, rokomet, odbojka, kolesarstvo, tenis, atletika so moji priljubljeni športi.

Če prafraziram izjavo Marka Crnkoviča, ki je nekoč rekel: “Vse me zanima, nič me ne briga” — vse v zvezi s športom me zanima in tudi briga. Ob slabih rezultatih naših se resno užalostim, tudi jezim, sem slabe volje, bentim in iščem razloge za neuspeh.

Pa ne vem zakaj. Saj nisem jaz tista, ki ji ni uspelo. Enako se veselim uspehov in medalj. Kot da sem imela nekaj zraven. Na nek način otročje, vendar iskreno.

No mercy!

Športnike imamo načeloma

“Ali je sploh moralno povedati športniku, da je zanič?”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE