Kolumne

Kaj še preostane opoziciji?

15.11.2021 / 05:10 Komentiraj
Demokracija koalicije je sejanje nejevere in nezaupanja. Opozicija pa odgovarja samo to, da bo potem vse bolje in drugače.

Ne bi se mogel bolj strinjati z ekonomistom Bogomirom Kovačem, ki je prejšnji teden v Mladini napisal, da je “predvolilni spopad znotraj opozicije ključ do zmage” na volitvah 2022 — in poantiral: “Pustite ekonomijo, za demokracijo gre, butci!”

A naj se mi zdi ta nasvet še tako pameten, moram v isti sapi pripomniti — kot nekdo, ki ima poln kufer aktualne vlade, obenem pa pesimistično ne vidi alternative v obstoječi opoziciji —, da se bojim, da gre samo za pobožne želje.

Pregovorni antijanšizem

Da tako imenovane stranke Koalicije ustavnega loka samo z antijanšizmom ne bodo prišle daleč, kaj šele zmagale na volitvah, je po mojem jasno celo najbolj zakrknjenim nasprotnikom obstoječe vlade.

Nasprotovanje vladi je v okvirih politične in državljanske kritike in kritičnosti seveda nujno in tudi razumljivo, vendar v dani situaciji pač ni dovolj. Pregovorni

”Nasprotovanje aktualni vladi je v okvirih politične in državljanske kritike in kritičnosti seveda nujno in tudi razumljivo, vendar v dani situaciji pač ni dovolj.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]

NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE