Kolumne

Kaj res nihče ne mara več resnice?

21.3.2021 / 06:10 Komentiraj
Pri razločevanju resnice od laži nam najbolj pomagajo svobodni, verodostojni mediji. A ti so nezaščitena, izumirajoča vrsta.

Lagati je grdo. Ni važno komu in kdaj. Niso pa vse laži enako težke, niti niso enako usodne. Ljubko se zlagati doma, da je nova frizura zelo fajn, je povsem nekaj drugega kot reči, da se kot politik nisi pogovarjal z nasprotno stranjo. Pri tem pa si pustil sled obiska prav pri tem politiku. Laž, da je čudna frizura stilska uspešnica, bo ohranila pozitivno vzdušje v hiši, politična laž pa lahko vpliva na izid volitev, na družbene norme, sistem, usode mnogih.

Znanstvene raziskave vedenjskih psihologov, analitikov morale, psihiatrov, sociologov, teologov, vzgojiteljev in še mnogih drugih strokovnjakov za preučevanje človeškega obnašanja pričajo, da se običajen človek zlaže povprečno dvestokrat na dan.

Moški in ženske

Moškim gre laž lažje in pogosteje z jezika kot ženskam. S tem hočejo izboljšati svoj imidž, imeti več uspeha pri pridobivanju partnerstva, prikrivati napake, slabosti, povečati svojo moč in veljavo. Moški na nek

“Raziskave kažejo, da se človek zlaže povprečno dvestokrat na dan.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE