Kolumne

Kaj nas čaka jeseni?

18.8.2021 / 06:10 Komentiraj
Nič se niso naučili. Vlado bo nov val epidemije zanesljivo našel nepripravljeno. Spet bomo spremljali dnevno improviziranje.

Mene čakajo pravzaprav kar dobre reči. Če bo šlo vse po sreči, še drugi del dopusta. Potem pa še nekaj mesecev tako imenovanega sobotnega leta. Ki bi nam na univerzi — kot pove že beseda — moralo pripadati vsakih sedem let. Kar se seveda ne dogaja. Dogaja se to, da si ga je treba izboriti. Ga vnaprej oddelati. In če imaš veliko sreče, ga morda res dobiš. Po sedemintridesetih letih delovne dobe ga bom zdaj dobila tretjič: prvič sem ga dobila nekaj mesecev za pisanje doktorata. Drugič, ko sem bila kot Fulbrightova štipendistka leto dni v ZDA. No, in zdaj bo tretjič. Kar pomeni, da se imam česa veseliti.

Toda vprašanje, kaj nas čaka jeseni, ni povezano z mojimi osebnimi načrti. Ampak s tem, kaj se nam kot družbi obeta jeseni. Odgovor na to vprašanje je jasen. In ni ravno razveseljiv.

Lanski scenarij

Povedano na kratko: obeta se nam ponovitev lanskega scenarija. Epidemija kovida. Veliko število bolnih in umrlih. In najverjetneje zaprtje družbe. Možne so...

Protestna proslava ob 30-letnici osamosvojitve Slovenije na Prešernovem trgu v Ljubljani, 25. junija letos. — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE