Kolumne

Kaj imamo od tega, da nekaj vemo? In da imamo o tem mnenje?

27.10.2020 / 05:10 Komentiraj
Problem z namišljenimi problemi je, da rešitve zanje ne obstajajo. Ker so namišljeni, so rešitve hujše od problemov samih.

Dajmo se zamisliti nad medijskim junkom, ki ga goltamo iz dneva v dan. Nad diskrepanco med namišljeno pomembnostjo, urgentnostjo, ki ju informacijam mi sami pripisujemo, in njihovim dejanskim učinkom za naše osebno in državljansko blagostanje.Kaj imamo od tega, da to vemo?

Smo boljši državljani, če smo bolj informirani, bolj up to date z novicami? In da imamo o tem celo mnenje? Ali pa se s tem samo kratkočasimo? Kot da bi za hec prižgali televizor ali tja v en dan zijali v telefon? Kaj pa, če se s tem nevede pustimo poneumljati?

Od danes na jutri

Ne bi mi moglo biti bolj vseeno, ali je Krek tankal brez maske. Naj odstopi? Who cares. Niti me ne zanima, kje sta Logar in Koritnik čakala na rezultate testa. Zdi se mi recimo tudi škoda časa za konzumiranje in memoriranje informacij, kakšne šanse ima Karl Erjavec za vrnitev v politiko. Ali za ukvarjanje z medijskim linčem nekega Zlatkota ali službo Ivana Galeta.

Največji

»Danes je ne samo sprejemljivo, ampak celo moderno dvomiti v psihofizično stanje in/ali sposobnosti ljudi, s katerimi se pač ne strinjaš.« — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE