Kolumne

Kaj bodo levici kongresi, programi, denar, če ne znajo aktivirati volilcev?

24.7.2021 / 06:05 Komentiraj
Slovenske stranke zanimajo lastni, strankarski interesi. Za katere zaman prepričujejo volivce, da so tudi njihovi interesi.

Zadnjič sem pisala o tem, da smo z referendumom o vodah dobili lekcijo o tem, kdo so tisti voditelji, ki znajo aktivirati levi del slovenskega volilnega telesa. Ugotovili smo, da to nista ne Fajonova ne Mesec. Pa tudi voditelji drugih domnevno levosredinskih strank ne.

A to ni bila edina lekcija. Referendum je namreč jasno pokazal tudi to, kakšna bi lahko bila delujoča leva politika. Katerih principov oz. pravil bi se morala držati. In zakaj.

Vsi tisti v samooklicanih levih strankah, ki pa v resnici niso leve, bi morali to razumeti. In za aktivacijo levih volilcev — ki so v Sloveniji večina — to upoštevati. Sicer se bodo levi volilci spet samoizločili. In bo desni del politične elite z Janšo na čelu spet edini zmožen dobiti volitve.

Pa ne zato, ker bi imel večino. Ampak zato, ker levih volilcev samozvani levi voditelji niso sposobni spraviti na volišča. Kaj šele navdušiti jih za svoje programe. In ideje. Zdi se, da je to bil sposoben razumeti samo Židan.

Preseči...

“Leve stranke lahko presežejo drobitev samo s temami, ki so aktualne za veliko domačij, da ne rečem za vse.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE