Kolumne

Kaj bo Milena Miklavčič danes jedla za kosilo? Menda ja ne biftek?

23.9.2019 / 06:10 Komentiraj
Ali vam meso kaj manj tekne zaradi militantnih veganov? Ali še bolj? Meni ne eno ne drugo. Še pes ima rad mir pri jedi.

Na desničarskem spletnem portalu sem prebral šokantno novico, da so gumasti bonbončki nezaželeni, ker vsebujejo želatino živalskega izvora, živali pa da niso bile halal zaklane.

Ah, ja. Čeprav bi Haribojeve Goldbären in podobne izdelke drugih proizvajalcev lahko zavračali tudi vegani, so se »naši« tendenciozno spravili samo na mohamedance. Ti da postajajo vedno bolj predrzni. Tudi v osnovnih šolah namreč lahko pripadniki islama za svoje otroke zahtevajo prehrano brez svinjine.

Problem pa je kao v tem, da muslimanom ni treba obrazložiti te izbire, medtem ko morajo starši otrok z alergijami ali boleznimi, ki zahtevajo dieto, šoli predložiti »vsa mogoča« zdravniška potrdila.

Mesojedci smo v večini

Današnja družba nima najhujših problemov z mohamedanci. Najhujši problemi so z zaskrbljenimi, zgroženimi, glasnimi in temu primerno pametnimi ljudmi, katerih irelevantna mnenja so vroča roba na informacijsem trgu.

Problemi, ki jih ljudje imajo ali si jih delajo, so...

»Problemi, ki jih ljudje imajo ali si jih delajo, so pogosto povezani s hrano in živalmi. Zanimivo pa je, da imajo najhujše probleme tisti, ki jih sploh nimajo.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE