Kolumne

Kaj bi morali povedati Sophie in t’Veld

19.10.2021 / 06:10 Komentiraj
Da je medijski prostor večinoma nagnjen v levo, je seveda res. Ni pa to problem, bi bilo treba delati dramo doma in na tujem.

Na hearing povabljeni desničarji so hoteli dopovedati Sophie in t’Veld, da je glavni problem slovenskega medijskega prostora v tem, da je že cela “zadnja desetletja prevladujoče in izrazito nagnjen v levo”. 

V podtonu njihovih pritožb pa je bila zamera, da je prišla zato, da bi vlado opomnila na nedopustnost političnih pritiskov na medije — namesto da bi nam dala lekcijo o dobrobitih medijske uravnoteženosti.

Inšpekcija Odbora za državljanske svoboščine, pravosodje in notranje zadeve EP (LIBE) je bila dobra kvečjemu za informiranje mednarodne javnosti, da nimamo razčiščenih pojmov o medijih. Niti levi. Prav nič bolj kot desni.

Levi bias

Da je slovenski medijski prostor nagnjen v levo, je seveda res — ni pa to problem, zaradi katerega bi bilo treba delati dramo doma in na tujem.

Ta levi bias po drugi strani tudi ni nič takega, s čimer bi se lahko samozadovoljno hvalili. Da so slovenski mediji kot “Fox News za levičarje” — kot se je nekoč baje izrazil...

“Ta levi bias po drugi strani tudi ni nič takega, s čimer bi se lahko samozadovoljno hvalili.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE