Kolumne

Kacinu posodim PMS pa vse, kar zraven spada. Tampone al vložke.

21.9.2020 / 06:05 Komentiraj
Jaz se ne postavljam na nobeno stran. Jaz sem »Tereza Vuk, k zna pisat«. Ne »Tereza Vuk, k je odguglala vso pamet sveta«.

Danes je sobota in baje sem od danes dolžna masko nosit tud vzun. Kaj zdej to sploh pomeni? Če bomo trije sedeli na klopci, bomo mogli tam k eni bumbarji v maskah viset? Pa vsakič si dat dol masko, ko si bomo podajali joint? Najboljš da kr ganjo neham kadit zarad te korone.

Ne može nam niko ništa party. Vprašte mulce okoliške. Sedim zadnjič pred našo trgovino, kadim jolo in tuhtam, kako rešit svet in zraven mene dva mulca s kolesi. Tam, stara ene 12, 13. In prileti ta tretji kompanjon iz trgovine in se neki buni, da za enga ni blo zadost keša za pijačo, ker očitno mami dala premal žepnine. In ostanejo z eno Fanto in eno Coca-Colo. In zdej seveda to oni bratsko razdelijo. En nagne, da drugmu in tko vsi trije.

Jaz, ko še nisem rešila sveta, sam gledam. In seveda, ker ne znam gobca skup držat, pripomnim: »Ej, fantje, vas lahk neki vprašam?« Nisem niti pod razno mislila moralizirat, kamoli obsojat, sam pač čisti firbec.

Jaz bi jih sam skloftala

»Ja, itak.«

»A vi to...

»Je rekel Jelko, da je lažje rodit kokr met korono. To vemglih tok k on. Mu pa komot posodim svoj PMS za en teden.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE