Kulumne
#korona virus
Kacinu posodim PMS pa vse, kar zraven spada. Tampone al vložke.
Logo 21.09.2020 / 06.05

Jaz se ne postavljam na nobeno stran. Jaz sem »Tereza Vuk, k zna pisat«. Ne »Tereza Vuk, k je odguglala vso pamet sveta«.

»Je rekel Jelko, da je lažje rodit kokr met korono. To vemglih tok k on. Mu pa komot posodim svoj PMS za en teden.«

Danes je sobota in baje sem od danes dolžna masko nosit tud vzun. Kaj zdej to sploh pomeni? Če bomo trije sedeli na klopci, bomo mogli tam k eni bumbarji v maskah viset? Pa vsakič si dat dol masko, ko si bomo podajali joint? Najboljš da kr ganjo neham kadit zarad te korone.
Ne može nam niko ništa party. Vprašte mulce okoliške. Sedim zadnjič pred našo trgovino, kadim jolo in tuhtam, kako rešit svet in zraven mene dva mulca s kolesi. Tam, stara ene 12, 13. In prileti ta tretji kompanjon iz trgovine in se neki buni, da za enga ni blo zadost keša za pijačo, ker očitno mami dala premal žepnine. In ostanejo z eno Fanto in eno Coca-Colo. In zdej seveda to oni bratsko razdelijo. En nagne, da drugmu in tko vsi trije.
Jaz, ko še nisem rešila sveta, sam gledam. In seveda, ker ne znam gobca skup držat, pripomnim: »Ej, fantje, vas lahk neki vprašam?« Nisem niti pod razno mislila moralizirat, kamoli obsojat, sam pač čisti firbec.

Jaz bi jih sam skloftala

»Ja, itak.«
»A vi to kr tko drinke menjate? Kaj pa korona?«
»Kaj pa. Sej tist ni nč.«
»Ja, sam zakaj morte met pa pol maske v šoli?«
»Ma, sam na hodniku. V razredu mamo pa itak okno odprto, pa ti nč ne more bit.«
Dobr pol, sem si mislila in kadila svoj joint dalje.

Kar se tiče kašlja

In kar se tiče kašlja. A je zdej je vse že kr korona? Kok nas je s pumpicami, ker mamo slaba pljuča? Velik. In kašljamo. Valda ne človeku direkt v nos, ampak ja. Ne upam na avtobus, ne upam nikamor, ker cvikam, da če me bo kašelj zagrabil in bom tam vlekla pumpico ven, da bojo vsi mislili, da že umiram, ker spet korona. Sej, sam na busu pa res ne bom izdahnila. V kinu mogoče. Nazadnje k sem bla, sem šla s tipom gledat v Kino Dvor Once Upon a Time in Hollywood od Tarantina. Eno recenzijo sem mogla napisat, film pa skor tri ure. In me 40 minut pred koncem uhvati kašelj. Pa polna dvorana. Spizdim ven, na vece, voda, pumpica, vse. Pridem nazaj — še vedno. In kaj nej? Nej me ubije cela kinodvorana? Sva sam še šla. Če bi blo to dans, v teh časih, bi vsi pizdili ven in bi mela celo dvorano zase.

Ni nam lahko

Verjemte, da nam, takim, ni zdej lahko. Tko kot vsaka vročina ni vročina zarad kovida. Vidim, da Kacin išče folk naokol, da se usposobijo merit temperaturo. Jaka muda, res, to bi še jaz znala. »Kam damo toplomer? V rito? Hja, tud prov.«
Bi prišla ena v menopavzi, k jo oblivajo vročice in vse, un bi pa meril temperaturo in bi blo vsakih 15 minut drugač: »Gospa, korono mate. Aja, ne, zdej pa spet ne.«
Je rekel Jelko, da je lažje rodit kokr met korono. Sicer je blo vzeto iz konteksta — baje mu je ena tko povedala —, sam kako je rodit, vem pa jaz glih tok k on. Mu pa komot posodim svoj PMS in vse kar spada zraven za en teden. Pa da ga vidim. Al mu dam vložke al tampone zraven, nej se sam odloči.

Folk je prestrašen

In seveda, folk je prestrašen. Ne upajo več nikamor, ker boš nazadnje sam zato, k češ it na pošto po znamke, fasal toplomer v rit. Al pa uni testi. Tam ti z eno palčko štefna po možganih skoz surlo. Edino, kar mi še dela, pa da mi še uno zbušijo k žogo od okoliških otrok. Sam še psssssss bi blo. Pa vsa pamet ven. Ne bi jaz glih unih bobi palčk v nos. Ampak kot rečeno, jaz se v tej vojni ne postavljam na nobeno stran. Ker se mam za »Terezo Vuk, k zna pisat«, nimam se pa za »Terezo Vuk, k je odguglala vso pamet sveta in skoraj doktorirala pri Zuckerbergu«.
Realno gledano sem bla v lokalu sam enkrat od marca, pa še to vzun na hitr. Ne, nisem nehala pit. Korona me je odvadila zaprtih prostorov. Dojela sem, da se da tud na svežem zraku čas preživljat. Obiskov nimam, ker mam pač svoj svet.

Ne morš več nč razumet

Tko da jaz v zaprtih prostorih z ljudmi sploh nisem. Razen ko grem do tipa. Masko dam v trgovini gor, več k to pa že ne morem narest. In zdej jih met še vzun? S tistmi petimi k se srečamo vsak dan, k smo od aprila nabijali pingpong cele dneve zunaj, pa nobenmu ni nč? Ne bom. To so že pretiravanja.
Če grem pa v lokal prosit, a lahk grem scat — pa vsi brez mask. Okej, očitno sem bla dvakrat v lokalu, obakrat na veceju, ampak z masko. Isto k trgovski centri. V trgovini ja, dva metra zraven v lokalu pa ne. Ma, če se maš še za ne vem kot pametnega, ne morš več nč razumet.
Če ga mislijo res srat z maskami na prostem, pol pa sam fuck off, res. Smešno bom zgledala, če bom mela masko z napisom »ODJEBITE VSI!« pa še luknjico za joint. In bi se vse kadilo izza maske, ko bi sedela na klopci. In jebo majku, da bi prej dobila kazen zarad maske kokr gandže. Vsaj neki dobrga od korone.

NAROČI SE
#korona virus
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke