Rubrike

Junior Ranger Gradišnik na poldivjem Zahodu

13.12.2020 / 06:05 Komentiraj
Branko Gradišnik je že od svojega prvega potovanja v tujino eden bolj zagrizenih preučevalcev šeg in stranišč po vsem svetu.

Pisatelj, potopisec, esejist in publicist Branko Gradišnik v knjigi Mi mlajši logarji: Strogo zaupno po poldivjem zahodu popisuje popotovanje razširjene družine Gradišnik po Jugozahodu ZDA. Avtor ukrade dinozavrom pladenj, se drugič poroči z isto žensko, preživi pekel velikega kanjona, pobegne na konec sveta, spodkoplje ameriški napitninski družbeni sistem, razišče prekletstvo indijanskega sarkofaga, se spajdaši z lokalno mafijo, izvede božji rop, zapelje letališko uslužbenko h kaznivemu dejanju omogočitve terorizma, enkrat vmes pa mu uspe celo narediti reč, ki se ne dela — in ki jo tule iz spodobnosti raje zamolčimo.

Kot olajševalno okoliščino velja upoštevati, da se v Narodnem parku Yosemite vmeša v naravni red in reši gnezdo sinje šoje, za kar mu parkovne oblasti pomotoma dodelijo dosmrtni čin mlajšega logarja. Odtod naslov.

V nadaljeanju, ki bo objavljen naslednjo nedeljo, pa med

Olajševalna okoliščina za Gradišnika je, da se v Narodnem parku Yosemite vmeša v naravni red in reši gnezdo sinje šoje, za kar mu parkovne oblasti pomotoma dodelijo dosmrtni čin mlajšega logarja. Odtod naslov.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE