Kolumne

Jože P. Damijan ima prav. Treba je ustanoviti novo levo stranko.

3.3.2021 / 06:05 Komentiraj
Njen uspeh pa ni odvisen od programa. Ampak od novega obraza. S Čeferinom bi triumfirala. Brez njega pa je podvig vprašljiv.

Ena od najodmevnejših novic preteklega tedna je bila napoved ustanovitve nove leve stranke Jožeta P. Damijana. Ki je takoj, ko se je pojavila, sprožila vrsto komentarjev. Predvsem vrsto napačnih komentarjev. Seveda s strani tistih strank, ki se imajo v Sloveniji za leve. In ki v mnogočem to sploh niso.

Kombinacija deklarirane leve politične drže, ki jo v praksi izničuje politično delovanje, vódeno z liberalno, včasih celo neoliberalno ideologijo, seveda ne more biti leva politika.

Že večkrat sem zapisala, da Slovenija rabi dobro organizirano in resno levo stranko. Stranko, ki bi lahko na volitvah pobrala glasove velikega dela politično orientiranih levih volivcev. In teh je vsaj toliko kot volivcev SDS. Ali celo več.

Personalni in sistemski faktorji

Damijan je tudi navedel razlog, zakaj je treba ustanoviti novo levo politično stranko: namreč zaradi operativne nesposobnosti obstoječih levosredinskih strank. Te stranke so svojo operativno nesposobnost dokazale s fiaskom...

“Če bi bil to Čeferin, bi stranka triumfirala. Če to ne bo on, pa je podvig vprašljiv.” — [Fotografija: Wikipedia]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE